Tips van Gymbox

Ritme behouden tijdens het thuis werken

Het is een gekke tijd voor iedereen. We proberen allemaal het hoofd boven water te houden en ritme te vinden terwijl alles ineens anders is. Een moment waarop het lastig kan zijn om je ritme vast te houden. Want laten we wel wezen, het is gewoon gek om je kantoor ineens in de woonkamer te hebben, met je kids thuis te zitten of juist overuren te draaien in de zorg, dienstverlening of als ondernemer. Lege schappen aan te treffen bij de supermarkt en jezelf in de woonkamer voor een scherm te plaatsen voor een workout. 

We vinden het super tof om iedereen online te zien en hopen door met elkaar te blijven sporten, ook bij te kunnen dragen aan een sociaal momentje en natuurlijk om allemaal fit en energiek te blijven zodat we het virus het hoofd kunnen bieden.

Met het hele team van Gymbox en in samenwerking met andere boxen, proberen we er alles aan te doen om jullie zoveel mogelijk in een ritme te houden. Want door het behoud van een dagelijks ritme blijf je fit, energiek en heb je houvast. Iets wat normaal gesproken van belang is, en nu al helemaal. 

De komende tijd zullen we allerlei tips delen, vanuit ons en de coaches om jullie zoveel mogelijk te ondersteunen. Van recepten, motivatie tot work outs voor thuis!


Tips voor het houden van ritme 

 • Zet je wekker op een vast moment en kom uit bed wanneer deze af gaat!
 • Blijf bij je ochtend routine ook al hoef je het huis niet uit
 • Ga naar buiten! Loop voordat je begint een rondje buiten. Frisse lucht is goed voor ons en op deze manier heb je al wat beweging voordat je werkdag begint.
 • Maak gebruik van een focus techniek zoals de Pomodoro, hier straks meer over.
 • Zet een grote kan met water naast je neer, zodat je eraan herinnerd wordt om te drinken.
 • Neem pauze zoals je dat ook op werk zou doen; dus pak je koffie, bel iemand op voor een paar minuten om je gedachten even te verzetten, doe een paar stretches tussendoor of kies een micro break uit (straks meer)!
 • Bel geregeld met je collega’s. We hebben zelf gemerkt dat het heel fijn is om drie keer per dag contact te hebben met elkaar om te overleggen hoe het met de anderen gaat en te delen waar we tegen aan lopen en hoe we dit kunnen verbeteren. Tegelijkertijd is het ook weer een sociaal momentje, fijn want het haalt je even uit je eigen hoofd. Zoom werkt hier top voor, jullie zijn al bekend met het programma.
 • Doe geregeld wat stretches voor je nek en schouders. Babette zal een paar stretches delen die je gemakkelijk tussendoor kan doen. Bij gebrek aan een ergonomische werkplek kan je sneller last krijgen van nek en schouders. Nog meer reden om te blijven bewegen!
 • Let’s call it a day! Wanneer je werk erop zit, sluit dan echt je laptop en leg hem weg. Ga een rondje wandelen of rennen buiten en leeg je hoofd.
 • In de avond staan de coaches voor je klaar met een lekkere WOD of een andere les. Door na je werk fysiek bezig te zijn, laat je het werk achter je. Wel fijn, want dan wordt ‘kantoor thuis’ gewoon weer ‘thuis’. 

 

De pomodoro techniek voor focus 

Focus houden kan thuis een stuk lastiger zijn. De Pomodoro techniek kan je hierbij helpen.

Hoe werkt het?
Maak een lijstje met wat je gaat doen vandaag. Kies een paar grotere taken waarvan je weet dat je er minstens 25 minuten mee bezig bent. Als een taak die je in gedachten had korter duurt probeer het dan te combineren met een andere soortgelijke taak. Als een taak meer dan 2 uur duurt, splits het dan op in kleinere taken.

Maak een lijstje met wat je gaat doen ter ontspanning voor 5 minuten (zie microbreaks). Zorg dat je een wekker bij de hand hebt.

Start met de Pomodoro:

 1. Kies een taak en werk voor 25 minuten
 2. Houd 5 minuten rust: kies een microbreak uit
 3. Herhaal dit vier keer 
 4. Houd na de vierde keer een lange pauze van 25 minuten

We hebben deze info van Strategisch lui, specialisten in slim werken. Wil je meer weten, bekijk dan de volledige uitleg via deze link.

Microbreaks en challenges

 • Plank challenge: zet je favoriete hitje op en houd gedurende het hele nummer een plank vast.
 • Tabata break: kies een tabata song uit op Spotify. Ga voor airsqauts en plate hops of een andere combinatie uit een van de home workout warm-ups. Deze kan je terug zien via de nieuwsbrief en via het Gymbox Youtube kanaal.
 • Ademhaling: focus op neusademhaling en haal gedurende drie minuten diep en bewust adem door je neus, probeer hierbij de volledige long capaciteit te benutten, door naar je buik en lage longen te ademen.
 • Ga naar buiten en loop een rondje, walking lunges zijn ook lekker!
 • Raam staren; soms is het gewoon lekker om even te dagdromen, zet je favoriete liedje op en stare away!
 • Lunchen, niet onbelangrijk - maak een voedzame lunch voor jezelf. Binnenkort delen we onze favoriete recepten.

Goed guys, we hopen dat we jullie zo weer een beetje kunnen ondersteunen met het houden van ritme gedurende de dag. Mocht je specifieke vragen hebben of tips, laat het ons vooral weten! Ook als je moeite hebt met het vinden van ritme, bel of app je coach want we zijn voor jullie beschikbaar.

Sportieve groet,
Team Gymbox


Misschien ook interessant om te lezen

StrongFit Seminar gemist? Dit moet je weten!
Mirjam gaf in oktober een twee-daagse StrongFit seminar. De principes, filosofie en de impact van StrongFit op training en het dagelijks leven kwamen aan bod. Heb je hem gemist? Niet getreurd! We zetten de belangrijkste principes voor je op een rij. Mirjam gaf in oktober een twee-daagse StrongFit seminar. De principes, filosofie en de impact van StrongFit op training en het dagelijks leven kwamen aan bod. Heb je hem gemist? Niet getreurd! We zetten de belangrijkste principes voor je op een rij.
Mirjam experimenteert; 60 minuten roeien
Volgens Julien Pineau, de man achter StrongFit, is een goede coach iemand die op onderzoek uit gaat en experimenteert om te voelen wat er fysiek en mentaal in het lichaam gebeurt. Mirjam nam de proef op de som en ging de uitdaging aan door 60 minuten te roeien. Haar ervaring lees je hier!
CrossFit afkortingen
De meest gebruikte afkortingen zetten we voor je op een rij!
arrow_upward