Meet our member Paola

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!"


Paola is 27 jaar, woont in Katwijk en werkt als data analyst. Ze heeft met haar vriend Thijs net een huis gekocht. De afgelopen tijd heeft ze moeten zoeken hoe om te gaan met FOMO en het inbouwen van rust. Om balans te vinden tussen werk en privé en gewoon lekker in haar vel te zitten. Voor ons een en al herkenning toen we haar spraken, dus hebben we haar de oren van haar kop gevraagd. 

Hier lees je haar verhaal! 

Als student had ik altijd een heel druk leven. Overdag studie, sporten, ’s avonds lekker eten bij vriendinnen, veel bezig, hier en daar een feestje. Toen ik over ging naar het werkende leven, probeerde ik dat vol te houden. Ik bleef veel doen, mijn nachten kende weinig slaap en ik was intussen fulltime aan het werk. 

Of dat ging? Heel even en daarna ging dat mis. Ik raakte op den duur zo gespannen dat ik mijn leefstijl echt om moést gooien. 

Dus dat heb ik gedaan. Op dit moment kwam ik sporten bij Gymbox en moest ik kijken hoe ik mijn weken opnieuw kon inrichten. Doordeweeks is het nu werken, 's avonds rustig aan of sporten. In het weekend is er tijd voor sociale dingen. In het begin was dit onwennig maar nu gaat het steeds beter. 

WAT IS DE REDEN DAT JE BIJ GYMBOX BENT GESTART?
Toen ik nog in Amsterdam woonde crossfitte ik ook. In Katwijk begon ik het te missen, toen ben ik op zoek gegaan naar een CrossFit box. Ik begon samen met mijn vriend aan de fundamentals maar die is afgehaakt, hij vond het niks. Ik vond de sfeer heel relaxed, toffe coaches die oprecht geïnteresseerd zijn. Dus ondanks dat ik 'alleen' ging, voelde het niet zo. Iedereen is open en benaderbaar.

WAT WAS JE EERSTE INDRUK TOEN JE BINNEN KWAM?
GEEL! Haha ja serieus, ik dacht holy shit, die kleur. Alles is hier geel.

Ik voelde me een beetje onzeker, want ik was nieuw en er was een WOD bezig. Ze waren net iets aan het uitleggen voor het bord en ik had een afspraak met Rick, 1 op 1. Ik kende de mensen nog niet dus was best bang dat er iets van me gedacht zou worden. Nu weet ik wel beter!

WAT WIL JE ANDEREN DAAROVER MEEGEVEN?
Toen ik net begon bij Gymbox wist ik enigszins wat ik kon verwachten. Ik had eerder CrossFit gedaan bij een gym in Amsterdam. Toen ik daar voor het eerst aankwam met een vriendin, zag ik iedereen druk bezig met die barbells, shirts uit en zware gewichten. Toen ik dat zag dacht ik 'my god’ en ik zei nog tegen m'n vriendin; "Kom we gaan weg! We kunnen altijd nog op Zumba."

Als CrossFit nieuw voor je is en je voor het eerst bij Gymbox komt, kan ik me goed voorstellen dat je kan denken 'WTF'. Ik wil je meegeven; als je dat denkt en vervolgens al die onzekere gedachtes omhoog komen, en denkt ‘wat doe ik hier’, ‘dit kan ik niet’, ‘hoe ga ik dit ooit doen’: HET IS COMPLEET NORMAAL!

ELK BEGIN IS MOEILIJK!
Het hoort erbij en het is een drempel waar je jezelf over heen kan zetten door het gewoon te gaan doen. Want als je eenmaal voor de eerste keer die barbell hebt gepakt, ga je merken: WTF! Ik kan dit ook gewoon! IK KAN DIT OOK! Dit is zo tof. Je zal beseffen dat je zoveel meer kan dan je denkt. Ik weet nog wel dat ik naar buiten liep na de eerste keer en dat ik echt trots was dat ik hier sport! Dat ik dit ook gewoon kon. 

WELKE TIP HEB JE VOOR ANDEREN?
Ik vergeleek mezelf vaak met anderen en dat helpt niet. Je moet gewoon alleen op jezelf focussen. Zodra je gaat vergelijken met anderen komen die onzekere gedachten om hoog. Daarnaast heeft echt iedereen iets waar die goed in is. Zelf heb ik veel moeite met Gymnastics. Maar na een aantal tips kon ik wel ineens 10 double unders. Zo ligt iedereen z'n kracht in iets. 

HOE WAS JE CONDITIE EN FITNESS LEVEL VOORDAT JE BEGON BIJ GYMBOX?
Die lag echt op de grond man. Die was echt heel slecht. Hahaha. 

Ik deed alleen hockey. En ook dat is weer zo'n dingetje. Ik dacht namelijk toen ik net begon; dat iedereen hier super fit was. Kwam ik aan, ik was al buiten adem als ik boven aan de trap stond. Maar ja, daar wilde ik juist wat aan doen. En hier word je toch echt snel fitter van. 

'En daarnaast word je hier ook gesupport'

Want de mensen hier motiveren, al ben ik helemaal naar de klote zoals vanochtend, dan rent Frank voorbij en zegt - terwijl hij zelf ook helemaal stuk gaat - ‘Kom op he, kom op!!

Als ik in m'n eentje ga hardlopen dan heb ik dat niet. En ook als iedereen al klaar is en ik moet nog een paar oefeningen doen, had ik eerst de angst dat ik als enige over bleef en dan zou falen. Maar echt niemand lacht je uit, integendeel. Ze moedigen me dan juist aan. En dat helpt echt enorm. 

WAT IS ER VERANDERD SINDS JE BIJ GYMBOX TRAINT?
Ik kan niet zeggen dat het allemaal in een stijgende lijn is gegaan, maar mijn conditie, kracht en fitheid zijn structureel beter geworden. Af en toe heb ik ook echt wel een dipje van een paar weken maar dan krijg ik een berichtje van m'n coach. Dus ze zitten er bovenop en het valt op als ik een paar dagen niet kom. Ook door de community. Laatst kreeg ik nog een berichtje van Berit; ‘joh waar ben je?’ Dus dat is extra motiverend.

WAT VINDT JE OMGEVING ERVAN DAT JE SPORT BIJ GYMBOX?
M’n moeder is een keer komen kijken met m’n broertje. Ze vonden het heel intens en waren 'impressed' dat ik dit deed en zeiden ook echt dat m'n conditie vooruit was gegaan. M'n broertje heeft ook een keer meegedaan met de buddy WOD. Hij kwam op een gegeven moment niet meer overeind en stond te kijken naar me van ‘what’, hoezo jij wel! 

WELKE BOODSCHAP WIL JE ANDEREN MEEGEVEN?
Eigenlijk die quote van Pipi Langkous 'Ik heb het nog nooit gedaan dus denk dat ik het wel kan'. Dit heb ik echt bij Gymbox geleerd en pas ik nu zelfs toe in m'n job. Eerst proberen, en vaak lukt het dan gewoon. Zet je blik op oneindig en zeg pas dat het niet kan als je het hebt geprobeerd. Oh en daarnaast; zet overal 'nog' voor. Ik kan het ‘nog’ niet. En probeer er dan aan te werken. Want, het is niet erg als je iets 'nog' niet kan.

En hoe vet is het als je het na genoeg workouts ineens wél kan. Blijf kijken naar die kleine prestaties. Niet alleen maar naar grote doelen. Er zijn zoveel kleine dingen waar je ook trots op mag zijn. 

Oh en als laatste; ik hoop dat de mensen die denken ‘het lijkt me zo vet om dit te doen’ maar het niet durven: ga het gewoon een keer proberen!

AAN WIE GEEF JIJ HET STOKJE DOOR?
Frank! Hij vindt Gymnastics leuk en ik heb daar een hekel aan. Ondanks dat hij zegt dat zijn kracht niet in Gymnastics ligt, blijft hij het leuk vinden om te oefenen.

Dus; Mijn eerste vraag aan Frank; hoe doe je dat?


Misschien ook interessant om te lezen

StrongFit Seminar gemist? Dit moet je weten!
Mirjam gaf in oktober een twee-daagse StrongFit seminar. De principes, filosofie en de impact van StrongFit op training en het dagelijks leven kwamen aan bod. Heb je hem gemist? Niet getreurd! We zetten de belangrijkste principes voor je op een rij. Mirjam gaf in oktober een twee-daagse StrongFit seminar. De principes, filosofie en de impact van StrongFit op training en het dagelijks leven kwamen aan bod. Heb je hem gemist? Niet getreurd! We zetten de belangrijkste principes voor je op een rij.
Dagelijkse routines
Een checklist die je helpt bij het ontwikkelen van gezonde gewoontes
Tips voor ritme en thuiswerken
Hoe houd je ritme als alles ineens verandert? We delen onze tips!
arrow_upward